Een zinnenprikkelend besluit van Stripdagen Haarlem

Ben je klaar voor een monsterlijk goed Slotfeest? Poets dan je dansschoenen maar vast op. Een overzicht van wat we zaterdagavond 2 juni voor je in petto hebben: een spectaculaire show vol neo-exotica en murder mysteries van de swingende band The Spinshots. De verleidelijke Laura Dima, onze verrassingsact. The Soundtrack Experience van de band The Oscars, die je met filmmuziek en filmbeelden meevoeren naar de gouden dagen van de cinema. En dan is er ook nog Carnival of Hellucinations met hun betoverende monsters, waaronder een Ugly Burlesque, alsof je een bezoek brengt aan de freakshows uit de tijd van de Penny Dreadful-romannetjes. De avond wordt ook dit jaar weer aan elkaar gepraat door de weergaloze Dolly Bellefleur. Kortom: een niet te missen feest, waarover gegarandeerd nog lang zal worden gemijmerd. Kaarten voor dit zinnenprikkelende festijn, dat om 20:30 uur van start gaat in de Toneelschuur, zijn hier verkrijgbaar.

Voorafgaand aan deze avond vol vervoering hebben we ook nog een bijzonder programma voor je: de Filmdag van Stripdagen Haarlem 2018, dat net als het Slotfeest in de Toneelschuur plaatsheeft. De Filmdag begint met een exclusieve voorvertoning om 11:00 uur van Don't Worry, He Won't Get Far On Foot, de nieuwe film van Gus van Sant over de legendarische cartoonist John Callahan. De film, met rollen van onder meer Joaquin Phoenix, Jonah Hill en Rooney Mara, is gratis te zien voor de eerste bezoekers van Stripdagen Haarlem die zich aanmelden. Er zijn 53 x 2 kaarten voor de film beschikbaar, dus meld je snel aan via een mailtje aan film@stichtingbeeldverhaal.nl met als onderwerp 'Don't Worry'. Vis je achter het net en wil je de film toch dolgraag zien, dan kun je hier reguliere kaarten bestellen. Simone de Vries heeft de documentaire Raak me waar ik voelen kan gemaakt, over John Callahan, en zij doet een introductie over John Callahan voorafgaand aan de film.

De film van 14:00 uur gaat ook over een stripmaker en is tegelijkertijd een stripverfilming: My Friend Dahmer naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse stripmaker Derf Backderf, die internationaal succes boekte met zijn graphic novel over zijn jeugdvriendschap met de beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer in de tijd dat die voorzichtig de eerste stappen op zijn noodlottige misdadige pad zette. Na afloop van de film is er een Q & A via Skype met Derf Backderf in Amerika. Kaarten voor de film, die overal ter wereld lovende recensies kreeg, zijn hier verkrijgbaar.

De Filmdag wordt besloten met Van Strip naar Animatie: een panelgesprek inclusief previews met makers van drie verschillende animatieprojecten, dat om 16:30 uur van start gaat. Na meer dan vijftien jaar in production hell komt dit najaar eindelijk Heinz, de animatieversie van de strip over Neerlands chagrijnigste kat en held tegen wil en dank, in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Piet Kroon en Heinz-tekenaar René Windig praten over de totstandkoming en tonen enkele fragmenten om de voorpret te verhogen. En omdat alle goede dingen in drieën komen, zijn er previews van de Boerke-shorts in aanwezigheid van geestelijk vader Pieter De Poortere, en komen filmproducent Bruno Felix en zijn animatieteam vertellen over het Nederlandse aandeel in Buñuel in the Labyrinth of the Turtles, de verfilming van Fermín Solís’ gelijknamige graphic novel over de legendarische filmmaker, die ook dit najaar uitkomt. Het gesprek wordt geleid door Dana Linssen, hoofdredactrice van De Filmkrant. Kaarten voor Van Strip naar Animatie zijn hier verkrijgbaar. 

Met veel dank aan...