Kleurwedstrijd Het ABC van Haarlem

Win een prijs voor je hele klas met de kleurwedstrijd van Het ABC van Haarlem

Zit je in grope 3 of 4 op school in Haarlem? En kun je goed inkleuren? Dan kun je mooie prijzen winnen voor je hele klas, met de kleurplaat van Het ABC van Haarlem en de kantlijnkonijnen. Je kunt de kleurplaat hier downloaden. Kleur hem zo mooi mogelijk in en maak een foto van je kunstwerk. Mail die foto voor 18 november 2020 naar: hetabcvanhaarlem@yahoo.com en vergeet niet om je naam, je leeftijd en de naam van je school erbij te zetten. Die gegevens worden niet bewaard.

Wat is het ABC van Haarlem en de kantlijnkonijnen?

Het ABC van Haarlem en de kantlijnkonijnen is een boekje vol mooie tekeningen, dat je leert over hoe de mensen leefden in de Middeleeuwen: de tijd waarin Haarlem stadsrechten kreeg. Op elke pagina beleven konijnen allerlei grappige avonturen in de kantlijn. Hoe beter je naar de tekeningen kijkt, hoe meer grapjes je kunt ontdekken. Waarom het konijnen zijn, en geen katten of honden? Dat zit zo. In de Middeleeuwen werden alle boeken nog met de hand geschreven door monniken, en zij tekenden ook vaak konijnen in de kantlijnen. Die konijnen waren trouwens vaak niet zo aardig. De konijnen in Het ABD van Haarlem zijn wel lief.

De kleurplaat

Het konijn op de kleurplaat is helemaal jouw konijn. Je kunt het konijn zo lief of zo gemeen maken als zelf wilt. Gebruik je fantasie.

Wat kun je winnen?

De winnaar van de kleurwedstrijd krijgt een gesigneerd boekje van Het ABC van Haarlem en de kantlijnkonijnen, met daarin ook een mooie poster op A3-formaat. Daar zijn er maar een paar van, dus dan heb je iets heel bijzonders. Voor de klas stelt Stripdagen Haarlem een mooi boekenpakket samen dat de hele klas kan gebruiken. Ook wint iedereen in jouw klas een lekkere verrassing van chocolade, die beschikbaar is gesteld door Droste.

De jury en de prijsuitreiking

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Op maandag 23 november 2020, de Verjaardag van Haarlem, wordt de prijs uitgereikt door een bekende Haarlemmer. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Veel succes en plezier met kleuren!

Download kleurplaat

Met veel dank aan...