VR-Café - Marc-Antoine Mathieu en Merel Barends

VR-TENTOONSTELLING MARC-ANTOINE MATHIEU EN MEREL BARENDS

VR-Café

Strip en virtual reality, gaat dat samen? Wel degelijk, zo toont de expositie met werk van de Franse stripartiest Marc-Antoine Mathieu en de Nederlandse illustrator en striptekenaar Merel Barends. Beide kunstenaars pionieren met de nieuwe, digitale kunstvorm die je interactieve strip zou kunnen noemen. Tijdens Stripdagen Haarlem verkent het VR Café Haarlem die nog nauwelijks ontgonnen mogelijkheden. VR Café Haarlem combineert de gezelligheid van een café met virtual reality en maakt VR daarmee toegankelijk voor iedereen.

Merel Barends (1980) werkt al enkele jaren met scenarist Jantiene de Kroon aan Oranova, een fictieve wereld die zich uitstrekt over diverse media. Strip, film en virtual reality lopen in elkaar over, zoals in Het Verhaal van Edel.

Marc-Antoine Mathieu (1959) is de auteur van de serie Maurits Cornelis van Esk, een man die de gevangene is van dromen. In 2016 bewerkte hij zijn strip tot SENS VR, het eerste virtual reality game dat is gebaseerd op een beeldverhaal. Je stapt als het ware in de verbeelding van ... wie eigenlijk?

Om de initiatierite te kunnen volbrengen, heb je verbeelding nodig en moet je goed kunnen observeren. Volg de pijlen die ontelbare vormen kunnen aannemen, hetzij rechttoe rechtaan, of als element verborgen achter grafische illusies. Word verrast door een luchtspiegeling, laat je meevoeren door een storm, vlieg over oneindige steden. Vind je weg naar het eindpunt. Zullen al je vragen wel worden beantwoord? SENS VR bestaat uit drie delen die elk tien minuten duren.

VR Café Haarlem is open voor publiek. Alleen toegankelijk voor leerlingen, studenten en professionals zijn de workshops van tekenaar/illustrator Ytje Veenstra, die sinds 2018 tekeningen en animaties maakt in virtual reality.

VR Café Haarlem
Stationsplein 68
Haarlem

3 juni t/m 12 juni 10:00–22:00, maandag gesloten

Met veel dank aan...