De Ontmaskerde Macht I

DE ONTMASKERDE MACHT

Provinciekantoor

Met ons tentoonstellingsproject DE ONTMASKERDE MACHT geven wij een podium aan meerdere kunstenaars/cartoonisten, onder wie de gelauwerde cartoonisten Jonathan Zapiro uit Zuid Afrika, Ramón Esono Ebalé uit Equatoriaal Guinea en Pedro X Molina uit Nicaragua. Alle drie wonnen zij afgelopen jaren de prestigieuze COURAGE IN CARTOONING AWARD van Cartoon Right Network International.  

Op de eerste verdieping van het provinciekantoor geven Zapiro, Esono Ebalé en Molina, samen met andere, internationale collega cartoonisten, met meer dan veertig cartoons een scherp commentaar op hoe dictators hun volk onderdrukken. De tentoonstelling is vanaf begin juni tot eind augustus te zien tijdens kantooruren. 

8 juni 16.30 uur Opening tentoonstelling Provinciekantoor door Frénk van der Linden

De journalist Frénk van der Linden  is onder meer ambassadeur van het Mediafonds. Hij gaat in gesprek met de cartoonisten Hossein Rezaei (Afghanistan), Pedro Molina (Nicaragua) en de samenstellers van de tentoonstelling, Anita Brus, Dik Bol en Tjeerd Royaards (hoofdredacteur Cartoon Movement).   Cartoon Movement is een online platform dat 500 professionele politieke cartoonisten van over de hele wereld samenbrengt. Anita Brus Brus gaat in op de werking van leegten in onder meer de cartoons van Ramón Esonó Ebalé.

Provinciekantoor
Houtplein 33
2012 DD Haarlem

Geopend tijdens kantooruren, gratis toegankelijk, van 1 juni tot 30 augustus 2022

Met veel dank aan...