Wegens succes geprolongeerd: de Strip Talkshow

Ook dit jaar is de Blauwe Zaal, oftewel het café, van de Philharmonie tijdens het beursweekend weer het podium voor publieke interviews en interessante gesprekken met striptekenaars en speciale gasten van Stripdagen Haarlem. Op zaterdag 26 mei worden de interviews gedaan door de gastheer van de editie van 2016, stripjournalist Michael Minneboo. De gasten die hij aan zijn tafel ontvangt zijn:

13:00 – 13:20 uur: Gerben Valkema & Eric Hercules, de geestelijke vaders van Elsje.
13:20 – 13:40 uur: Jeroen Steehouwer, die al meer dan dertig jaar in het vak zit en onlangs zelf een boeiend overzichtswerk uitgaf.
13:40 – 14:00 uur: Aimée de Jongh, een van beste én productiefste tekenaars van Nederland, die net de beeldroman Bloesems in de herfst heeft afgerond met scenarist Zidrou, dat tijdens de Stripdagen verschijnt.
14:00 – 14:50 uur: een lang gesprek met Guy Delisle, een van de hoofdgasten van Stripdagen Haarlem en een van de meest relevante tekenaars van deze tijd.
Van 15:00 uur tot 16:30 uur praat schrijver/stripscenarist Ger Apeldoorn, naar aanleiding van zijn boek De jaren Eppo, vervolgens met (oud-)redactieleden en auteurs over dit legendarische stripblad. Ook ontvangt Ger de tweede hoofdgast van het festival, Dino Attanasio, aan zijn interviewtafel.

Op zondag 27 mei worden de interviews van de Strip Talkshow gedaan door stripjournalist Natasja van Loon. Zij ontvangt de volgende gasten aan de interviewtafel:

13:30 – 14:00 uur: Pjotr Müller & Tonio van Vugt. Pjotr Müller is een gerenommeerd beeldhouwer die met de graphic novel Boek voor Mo zijn debuut maakte als striptekenaar. Tonio van Vugt, die u als artistiek directeur Stripdagen Haarlem kent, schreef het scenario.
14:00 – 14:30 uur: Jonathan Edwards & Louise Evans (Felt Mistress) die samen het Britse stripcollectief Archipelagogo vormen. Stripmaker/illustrator Jonathan Edwards tekende onder meer Tank Girl en dook onder in Haarlem om stadsgezichten te maken. Louise Evans maakt als Felt Mistress de meest betoverende schepsels uit vilt.
14:30 – 15:00 uur: Maaike Hartjes, succesvol stripmaker met een lange carrière, die door haar werkethos een burn-out opliep en daar een boek over maakte: Burn-out Dagboek.
Van 15:00 uur tot 16:30 uur praat letteraar/columnist Frits Jonker vervolgens met verschillende gasten uit de periferie van de strip, zoals (andere) letteraars, inkleurders, vormgevers en uitgevers. Dit is het verrassingsonderdeel, dat Frits kennende gegarandeerd even boeiend als leerzaam zal zijn.

Met veel dank aan...