Stripdagen Haarlem 2021 geannuleerd

De afgelopen weken heeft het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland zich gebogen over de vraag of het reëel is te verwachten dat Stripdagen Haarlem in juni 2021 georganiseerd kan worden, op de manier zoals wij dat gewend zijn en graag willen.

En helaas hebben we slecht nieuws.

Het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland heeft, in overleg met betrokkenen, definitief besloten Stripdagen Haarlem te verplaatsen naar 3 t/m 12 juni 2022

Hiervoor zijn een aantal belangrijke redenen.

Ten eerste weten we op dit moment nog steeds niet hoe Nederland er over een paar maanden aan toe is. Stripdagen Haarlem is een veelomvattend festival en dat willen we graag zo houden. In de huidige situatie is niet te zeggen hoe Stripdagen Haarlem 2021 binnen de corona-maatregelen eruit zou gaan zien, en zijn we bang te veel te moeten inleveren op de uitgangspunten van het festival. 

Ook is de komst - en de veiligheid - van een aantal buitenlandse gasten, van wie een aantal een expositie zouden inrichten, nog steeds in het geding. 

Om kort te gaan: de onzekerheden zijn op dit moment nog zo groot dat we liever de keuze maken het festival een jaar uit te stellen en onze 15e editie te vieren met al het moois en leuks dat bij een jubileum hoort. Alle ideeën en plannen blijven daarbij gehandhaafd, omdat we ook het festivalthema 'Wereldbouwers' meenemen naar 2022. 

Noteer daarom vast in de agenda:

3 t/m 12 juni 2022 - Stripdagen Haarlem - 15e editie

Ondertussen zitten we niet stil en broeden we op mogelijkheden om 2021 niet helemaal een striploos jaar in Haarlem te laten zijn. Er zijn al voorzichtige plannen, en zodra we hier meer over kunnen meedelen, laten we weer van ons horen. 

Met veel dank aan...