Gezamenlijk werk Rosinski en Teng te koop op Catawiki

Haarlem, 22 juli 2022

De twee grootmeesters uit de stripwereld, Grzegorz Rosinski en Paul Teng, hebben tijdens Stripdagen Haarlem 2022 gezamenlijk twee kunstwerken vervaardigd. Deze werken zijn vanaf vandaag op de veilingsite Catawiki te koop. Rosinski en Teng zijn twee van de vier tekenaars van de fantasyreeks 'De klaagzang van de verloren Gewesten' en exposeerden in het Naaiatelier, een nieuwe galerie in Haarlem, originelen uit deze reeks. De opbrengst van deze twee unieke, gesigneerde tekeningen is bestemd voor een Poolse stichting die medische hulp voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne verzorgt.

Tekenaar Grzegorz Rosinski komt oorspronkelijk uit Polen, waar grote solidariteit heerst met het door oorlog geteisterde buurland. De benefietactie is dan ook een initiatief van de familie Rosinski. De Poolse stichting Folkowisko biedt humanitaire hulp aan Oekraïne. De stichting doneert normaliter Oekraïenstalige boeken aan Poolse scholen waar kinderen van Oekraïense vluchtelingen naar school gaan. Maar sinds de oorlog verzorgt de stichting ook medische hulp in het grensgebied van Polen en Oekraïne.

Wij hopen natuurlijk op een zo hoog mogelijk opbrengst van de twee losse werken. Mark Marijnen: "Voor de echte fans is dit natuurlijk een prachtige kans om iets unieks in handen te hebben; twee grootmeesters die samen naast elkaar aan tafel deze kunstwerken maken."

De Nederlandse tekenaar die verantwoordelijk is voor de vierde reeks 'Klaagzang', Paul Teng noemde deze benefietactie in Naaiatelier Haarlem een unicum. "Eigenlijk een quatre-mains-mains op papier," zegt hij. De werken die vervaardigd zijn, zijn beide van de hoofdpersoon waar de vierdelige stripreeks 'De Klaagzang de verloren Gewesten' over gaat; de moedige koningsdochter Sioban. 

De twee kunstwerken zijn tot het einde  van de veiling, 31 juli 2022, te bezichtigen in de stripwinkel Jopo de Pojo, Kleine Houtstraat 8 in Haarlem. 

Via Catawiki kan je Werk 1 en Werk 2 online bekijken.
Wil je de totstandkoming van deze werken zien, dan kan je Werk 1 en Werk 2 hier via YouTube bekijken.


Met veel dank aan...