IM Dré Kampfraath

Haarlem, 23 maart 2023

Zo verheugd en met diep respect over de wijze waarop wij ons medebestuurslid Dré Kampfraath op zijn afscheid bij leven nog hebben mogen spreken, zo bedroefd en verslagen zijn wij door zijn overlijden 15 maart jongstleden op 64-jarige leeftijd.

Als bestuur en directie van de Stichting Beeldverhaal Nederland zullen wij Dré gedenken als een innemende persoonlijkheid, die met veel betrokkenheid, kennis en enthousiasme de wereld van het beeldverhaal namens de Stichting voortreffelijk wist te vertegenwoordigen.

Met zijn creatieve geest, grote kennis van en interesse in kunst en cultuur, met een speciaal plekje voor het beeldverhaal als 9e kunst, wist Dré ons te inspireren en te motiveren. Daarnaast was hij continu bezig met innovatieve oplossingen die ertoe bij hebben gedragen dat we ons buiten de bekende paden begaven en daarmee ook jongere generaties in de wereld van het beeldverhaal konden bereiken. 

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en kinderen en wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit vroegtijdig verlies.

Deze foto is genomen tijdens ons bezoek aan de Moebius tentoonstelling in het Max Ernst Museum in de stad Brühl, welke wij bezocht hebben op aandringen en advies van Dré. Dré staat hier rechts op de foto. 

We gaan Dré heel erg missen…

Namens het bestuur en directie van Stichting Beeldverhaal Nederland

Mark Marijnen
Remco Plas
Reindert Vrij
Louis Pirenne
Marc Mergeay
Yvonne Pos
Tonio van Vugt

Met veel dank aan...