Wasco: poëet en pinguïnist

De één noemt hem een ‘poëet en beeldessayist’, de ander kent hem als risograafspecialist, maar hijzelf komt met de kwalificatie ‘pinguïnist’: Wasco is een unieke figuur in het Nederlandse striplandschap, die onvermoeibaar de wetten van het beeldverhaal bestudeert en daar stripjes over maakt. Bij zijn eigen uitgeverij Microbe verschenen al vele oogstrelende deeltjes, Scratch publiceerde zijn magnum opus Het Tuitel Complex.
Bij Kunsthandel KRUIS-WEG68 exposeert Wasco tijdens Stripdagen Haarlem 2018 – met Joost Pollmann als gastcurator – een dwarsdoorsnede uit zijn oeuvre: grote tekeningen van witte verf op pakpapier (‘steampunk’ uit de Borgerhout-cyclus), abstracte pinguïnstudies (of zijn ze toch concreet?) en een hele wand vol spannende stripjes die zijn gemaakt voor de internationale 24 Hours Comic Day.
Op zaterdag 2 juni organiseert Wasco in de Kunsthandel een bijeenkomst van de Pinkie Pienter Society met o.a. Joost Swarte. 
Van Wasco verschijnt ook het (prachtige) boek 1000 Pinguins waarvan (vrijwel alle) tekeningen getoond zullen worden.
Voorts zal Wasco zeker ook wel weer iets doen waarvan we nog helemaal niet weten wat het is. Feit is dat ook de GROOTSTE (pinguin-)risoprint ooit tijdens deze tentoonstelling gepresenteerd zal worden.

Kunsthandel KRUIS-WEG68 (Kruisweg 68), 20 mei t/m 24 juni 

Openingstijden: do t/m za 11:00–18:00, zo 27 mei za 11:00–18:00

Feestelijke opening: zo 20 mei 16:00

Toegang gratis

Met veel dank aan...