Pieter De Poortere, Jan Van Der Veken, Ibrahim R. Ineke & Archipelagogo

‘Dat is een werkelijk prachtige landschapsschildering, maar wat doet dat gekke boertje daar?’ Ter gelegenheid van zijn nieuwe Boerke-album, dat vooralsnog Boerke kijkt kunst lijkt te gaan heten, plundert Vlaming Pieter De Poortere de plaatselijke kringloopwinkel om de aldaar gevonden creatieve oprispingen nog eens dunnetjes over te doen. Dat, en originele pagina’s.

Ondertussen laat landgenoot Jan Van Der Veken zien dat hij de beste levende striptekenaar is die nooit een strip maakte, al mocht hij wel de cover voor de jongste editie van Nobrowmaken. Laaf je aan zijn prachtige tekeningen en prints.

Hagenaar Ibrahim R. Ineke komt tijdens de Stripdagen met zijn nieuwste graphic novel, een bewerking van de magisch-realistische roman Malpertuis van Jean Ray. Bij Ineke is niets wat het lijkt, en zelfs dat niet, dus bereid je voor op het onverwachte als je zijn domein betreedt.

Maar eerst word je welkom geheten door het kleurrijke Britse Archipelagogo. Stripmaker/illustrator Jonathan Edwards (Tank Girl, Pop – A Complete History!) duikt onder in Haarlem om stadsgezichten te maken zoals alleen hij dat kan, terwijl Felt Mistress Louise Evans de meest fantastische schepels en (lieve) monsters uit vilt tovert. En ja mensen, dat is allemaal te zien in één galerie!

Galerie Année (Gedempte Oude Gracht 33), 25 mei t/m 3 juni

Tijden: di t/m vr 11:00-17:30, za 11:00-17:00, zo 13:00-17:00 (ma gesloten)

Toegang gratis

Met veel dank aan...