Underground: Muzikale opening ¡Viva Pontiac!

ET Explore Me door Michel Cupido
Mr. Plastic Fantastic
The Pignose Willy's
slprUGkl

Locatie:
Nieuwe Vide

Adres:
Minckelersweg 6, Haarlem

Wanneer:
vrijdag 27 mei 2016 vanaf 18.00

Toegang:
gratis

The Pignose Willy's, E.T. Explore Me en Mr. Plastic Fantastic treden op tijdens de opening van de expositie ¡Viva Pontiac! in Nieuwe Vide. Als deze muzikale talenten en Peter Pontiac samenkwamen, ontstond er steevast iets buitengewoon creatiefs.

E.T. Explore Me
Wederzijdse fans E.T. Explore Me en Peter Pontiac combineerden hun talenten: De hoes van de single When I'm Gone (2010) is getekend door Peter Pontiac en bevat een zes pagina's tellend stripboekje. Ook speelde Pontiac mee in de bezetting, hij is op harmonica te horen op deze single. 

The Pignose Willy's
The Pignose Willy's werden door Peter Pontiac vereeuwigd op een prachtige poster die ze mochten gebruiken voor de release van hun nummer Who Do You Love? Ook traden ze samen op, Pontiac met passages uit zijn boek Kraut, en The Pignose Willy's met een muzikale bijdrage, op verzoek van Pontiac zelf. Het nummer Fuzzbone Slim dragen ze steevast aan hem op. 

Mr. Plastic Fantastic
Mr. Plastic Fantastic en Peter Pontiac hebben elkaar, ondanks hun overeenkomsten (beiden even lang als tekenaar werkzaam) pas laat ontmoet. Wat Peter Pontiac en Robert van der Kroft a.k.a. Mr. Plastic Fantastic gemeen hadden, was liefde voor muziek. Omdat ze van dezelfde generatie zijn, stemde dat goed overeen. Van der Kroft werkte intensief mee aan de serie Jazzportretten (Rotterdam, 2014), waar bij hij zich sterk maakte voor deelname van Pontiac als tekenaar.

Locatie:
Nieuwe Vide

Adres:
Minckelersweg 6, Haarlem

Wanneer:
vrijdag 27 mei 2016 vanaf 18.00

Toegang:
gratis

slprUGkl

Met veel dank aan...