Uitgelicht: Motion Comics - The Beginnings

Motion Comics
Motion Comics
Motion Comics
slprfmdm

Locatie:
ABC Architectuurcentrum

Adres:
Groot Heiligland 47, Haarlem

Wanneer:
vrijdag 3 juni t/m zondag 24 juli 2016

Opening:
zaterdag 4 juni om 13:00

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag
12:00 - 17:00
zondag
13:00 - 17.00

Toegang:
€2,-
Met Cinevillepas is de toegang gratis.

Steeds meer mensen lezen strips op het beeldscherm van hun smartphone of tablet. De tijd is dan ook rijp voor motion comics: Digitale stripverhalen die verrijkt zijn met animatie, muziek en interactiviteit. 'Motion Comics – The Beginnings' in ABC Architectuurcentrum tijdens Stripdagen Haarlem 2016 is een bijzondere primeur: Het is de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan motion comics.

Strips en nieuwe media
De meest bijzondere motion comics worden geproduceerd door onafhankelijke makers. Alleen of in een klein team werken ze aan projecten, waarin hun liefde voor strips gecombineerd wordt met kennis van nieuwe media. Deze tentoonstelling legt daarom de nadruk op vernieuwende indie-producties van nieuwsgierige digitale designers die de artistieke grenzen opzoeken. De Australische striptekenaar en interactieve designer Sutu past precies in dit plaatje. Zijn Alternate Reality comic is een stripboek over een paranoïde tijdreiziger genaamd Modern Polaxis, die geheime boodschappen verstopt in zijn dagboek. Met behulp van de speciale Alternate Reality-app zie je en hoor je hoe Modern Polaxis de wereld ervaart.

Programma
Naast een vijftiental motion comics, die te bekijken zijn op iPads en computers, zijn er ook veel originele werken te bewonderen. Zo is er de manshoge tekening van Jason Shiga. Deze tekening vormde de basis van zijn interactieve comic Meanwhile. Verder zijn er posters die laten zien hoe motion comics tot stand komen en er zijn making of-video's die een kijkje achter de schermen bieden. 'Motion Comics – The Beginnings' was eerder te zien op het Fumetto Comics Festival in Lucerne. De Nederlandse editie is samengesteld door Submarine Channel – een Nederlands medialab voor digital storytelling."

Workshop en presentaties
Sutu komt speciaal over uit Australië om een workshop motion comics te verzorgen tijdens Haarlem Stripdagen 2016. Daarnaast zijn er een aantal presentaties door makers van motion comics. Klik hier voor meer informatie over de workshops en presentaties.

Met dank aan:
Fonds21, Cultuurstimuleeringsfonds Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Department of Culture and the Arts Australia, The Swiss Arts Council Pro Helvetia, Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag, Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Kunstenplan Amsterdam. 


Dit zijn programmaonderdelen zoals die nu bekend zijn. We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen. Kijk voor mee informatie op de website van Submarine Channel.

Locatie:
ABC Architectuurcentrum

Adres:
Groot Heiligland 47, Haarlem

Wanneer:
vrijdag 3 juni t/m zondag 24 juli 2016

Opening:
zaterdag 4 juni om 13:00

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag
12:00 - 17:00
zondag
13:00 - 17.00

Toegang:
€2,-
Met Cinevillepas is de toegang gratis.

slprfmdm

Met veel dank aan...