Klamzweet – Zombies, Spoken & andere Griezels

Terwijl gewone mensen op een zomerdag lekker naar het strand gaan, gaan mensen met (wan)smaak liever lijken kijken in het donker. Voormalig festivaldirecteur en stripprofessor Joost Pollmann stelde in het kielzog van de hoofdtentoonstelling een spookachtige fijnproeversexpo samen bij de buren van Museum Haarlem.

Er is bijzonder werk te zien van tekenaar Gideon L. Brugman over het Griezologisch Genootschap en de griezoloog Ambrosius. Er zijn originelen van Erik Kriek uit zijn boek Het onzienbare en andere verhalen naar meesterschrijver H.P. Lovecraft, plus beelden uit zijn Dr. Gerald Gribus’ Grenzeloze Griezel Galerij. Het betere horror- en zombiewerk van Roel Smit (zoals Crucified by Zombies en ander fraais) en de meest beklemmende scènes uit The Walking Dead van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Kom dat klamzweet aan den lijve ervaren!

En o ja, een stripprofessor is natuurlijk geen professor zonder onderzoek. Hier lees je hoe uit Frankensteins monster de zombie is geëvolueerd en hier vind je een handige zombie-inventarisatie. Komt altijd van pas als er onverhoeds een zombie-apocalyps uitbreekt.

Museum Haarlem (Groot Heiligland 47), 25 mei t/m 27 augustus

Tijden: di t/m za: 11:00-17:00, zo-ma: 12:00-17:00

Toegang: volwassenen € 7,00 / CJP € 3,50 / jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart en HaarlemPas gratis

Met het passe-partout op pag. 32 in het programmaboekje betaal je tijdens Stripdagen Haarlem slechts € 2,50.

Met veel dank aan...