Teken van leven

Na een grote, frustrerende opdracht kan striptekenaar/illustratrice Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier: met kleurrijke tekeningen en collages. Burn-out dagboek is daarvan het resultaat.
Schrijfster/illustratrice Francine Oomen is auteur van de succesvolle Hoe overleef ik-reeks, waarmee ze duizenden pubers door een lastige tijd loodste. Wanneer Oomen zélf een moeilijke periode doormaakt, de overgang, legt ze haar ervaringen vast in de graphic novel Oomen stroomt over.
In museum het Dolhuys is een tentoonstelling rond Burn-out dagboek en Oomen stroomt over te bewonderen. In de tentoonstelling zijn originele tekeningen uit beide graphic novels te zien, evenals digitale tekeningen van Francine Oomen.
Op zondag 27 mei organiseren Maaike Hartjes en Francine Oomen, samen met Willem Ritstier en Kenny Rubenis, een ‘Artist Talk’, waarin ze ingaan op het thema ‘tekenen over je persoonlijke problemen’.
Op donderdag 31 mei geven Maaike Hartjes en Francine Oomen een lezing over het bijhouden van een getekend dagboek.

Museum het Dolhuys (Schotersingel 2), 25 mei t/m 1 september

Tijden: di-wo, vr: 10:00-17:00, do: 10:00-21:00, za-zo 12:00-17:00 (ma gesloten)

Toegang: volwassenen € 10,00 / 13 t/m 18 jaar, CJP € 3,50 / kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart en HaarlemPas gratis (zie ook www.hetdolhuys.nl)

Met het passe-partout op pag. 32 in het programmaboekje betaalt u tijdens de Stripdagen slechts € 6,00

Met veel dank aan...