Underground: ¡VIVA PONTIAC! Oftewel: Leve Pontiac!

Duonar
sldmUGklpr

Locatie:
Nieuwe Vide

Adres:
Minckelersweg 6, Haarlem 

Wanneer:
vrijdag 27 mei t/m zondag 19 juni 2016

Openingstijden:
donderdag t/m zondag
12:00 - 17:00

Toegang:
gratis

¡VIVA PONTIAC! Oftewel: Leve Pontiac! is een persoonlijk eerbetoon aan de underground held Peter Pontiac, opgetekend door zijn collegae en vrienden. Aan hun werd de vraag gesteld: “Wat heeft Pontiac voor jou betekend en/of voor de stripwereld." Tijdens Stripdagen Haarlem 2016 is in Nieuwe Vide het antwoord hierop te zien.

Salut
Nieuwe Vide’s directeur/curator Lennard Dost, stripliefhebber pur sang en fan van Pontiac, vroeg een groot aantal tekenaars en kunstenaars om een laatste salut te brengen aan de vorig jaar overleden tekenaar. In de expositie is niet alleen werk van Pontiac’s collegae en vrienden te zien, maar ook van hem zelf. Bovendien zijn er optredens van E.T. Explore me, Mr. Plastic Fantastic en The Pignose Willy's.


Geliefd
Dat Peter Pontiac geliefd was, blijkt uit de vele tekenaars die reageerden op de oproep van Dost. De tentoonstelling laat werk zien van o.a. Hajo, Hugo Kaagman, Aimée de Jongh, Erik Wielaert, Vince Ruarus, Typex, Erik Kriek, DUONAR, Lamelos, Harma Heikens, Roel Smit, Willem de Ridder, Wasco, Shamrock, Barbara Stok, Luuk Bode, Vlerk, Fake Booij, Schwantz, Margreet de Heer, Yiri T. Kohl, Bert Bleek, Bart Nijstad, Maia Matches, Bianca Sistermans en Hester van Hasselt. Ook is er werk van Pontiac zelf te zien. Tijdens de expositie wordt de documentaire van Chris Krijne uit 2003 getoond. 


Autonome geest
Het jaarprogramma 2016 van Nieuwe Vide gaat over de counter culture, met andere woorden de tegencultuur die kritisch kijkt naar bestaande structuren en systemen. Pontiac was zo’n autonome, kritische geest.

Locatie:
Nieuwe Vide

Adres:
Minckelersweg 6, Haarlem 

Wanneer:
vrijdag 27 mei t/m zondag 19 juni 2016

Openingstijden:
donderdag t/m zondag
12:00 - 17:00

Toegang:
gratis

sldmUGklpr

Met veel dank aan...