Tom Poes en Bommel pakken uit op Stripdagen Haarlem

Dat het 75 jaar geleden is dat Marten Toonder de eerste avonturen van Tom Poes tekende, gaat niet onopgemerkt voorbij aan de Stripdagen in Haarlem die 3 juni beginnen. Er is een tentoonstelling over heer Bommel en Tom Poes te zien, filmmateriaal van Toonder, nieuwe postzegels en munten en muziektheater voor kinderen. 

Bovendien komt voor de zomer een ballonstrip uit van Bommel, hertekend door Dick Matena. Toonders creaties figureren in de tentoonstelling Bommel in Balloons, die tot en met 24 juni is te zien in het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Daarnaast presenteert PostNL tijdens het festival voor het eerst samen met de Koninklijke Nederlandse Munt een serie postzegels en Rommeldamse florijnen van Bommel, Tom Poes en andere figuren uit de Bommel-saga.

Tom Poes 75 jaar
Het jubileumjaar Tom Poes 75 jaar is in maart gestart in kasteel Muiderslot met de tentoonstelling‘Van Muiderslot tot Bommelstein’, die is te zien tot eind oktober. In Het Stripmuseum Groningen wordt de geschiedenis van Tom Poes en Bommel getoond, open tot 9 september.

Het najaar belooft nieuwe uitgaven van de populairste stripfiguren die Nederland ooit heeft gekend. De viering van het Tom Poes jaar loopt door tot het voorjaar 2017 met een tentoonstelling in het gloednieuwe stripmuseum in Rotterdam. De grote belangstelling voor de strips en tentoonstellingen bewijst dat het gedachtegoed van Marten Toonder (1912-2005) nog volop leeft. 
Er komt een speciale editie uit van de ballonversie van de strip Tom Poes en het tijddeurtje, bewerkt door Dick Matena, de bekendste tekenaar die aan de Bommelstrips heeft meegewerkt (Uitgeverij Personalia in samenwerking met het Muiderslot).

Nog meer Tom Poes activiteiten tijdens Stripdagen Haarlem
Bij de stand van uitgeverij Cliché zijn op 4 en 5 juni tijdens de Binnenbeurs diverse Bommelproducten te koop. In de Filmschuur van Haarlem is het programma Tom Poes & de opdrachtfilms te zien. De kindervoorstelling Tommy & Tom Poes is te zien in de Filmschuur.

Met veel dank aan...