Tania siert STRIPBIER 2016

Als het tijd is voor Stripdagen Haarlem... is het ook weer tijd voor…STRIPBIER!

Traditie Stripbier
Jopen brouwt in samenwerking met Stripdagen Haarlem iedere festivaleditie een Stripbier. De huisstijltekenaar van het festival wordt uitgenodigd om een opdruk voor de fles te ontwerpen. Ook mag de tekenaar samen met de brouwers van Jopen bepalen wat voor bier er wordt gebrouwen. Deze editie was het de beurt aan striptekenaar Hanco Kolk (bekend van o.a. S!NGLE en Gilles de Reus), om het Stripbier te ontwerpen.


Stripbier 2016: Tania
Hanco Kolk heeft het Stripbier van 2016 de naam Tania gegeven. De nieuwe artistieke directeur van Stripdagen Haarlem heet Tonio van Vugt, is dit wellicht een subtiele hint naar de nieuweling? Het centrale figuur op het etiket is Tania, een vrolijke dame die ook op het campagnebeeld van het festival te zien is.Het zonnige gele etiket verwijst naar het zomerse karakter van het bier. Jopen heeft namelijk een zwaar witbier van 6,3% gebrouwen. Met een bijzondere toevoeging! Tijdens het rijpen zijn er namelijk Hibiscusbloemen toegevoegd.


Exclusief verkrijgbaar: Tania bierglas
Stripdagen Haarlem heeft speciaal voor STRIPBIER Tania een bijpassend bierglas laten maken.
Deze is exclusief verkrijgbaar bij de Pop-up Store van Stripdagen Haarlem (Anegang 4 Haarlem) of
op 4 en 5 juni bij de INFO-stand van Stripdagen Haarlem in de Philharmonie (lange Begijnestraat 11 Haarlem). Het Tania bierglas is in oplage van 120 stuks. Dus wees er snel bij, want op is op.


Alle negen op een rijtje...
Er zijn tot nu toe negen Stripbieren verschenen. De spits werd in 1998 afgebeten door Hein de Kort met een Amberbier. In 2000 was het de beurt aan de Haarlemse tekenaar Joost Swarte met een zwaar bruin bier. Twee jaar daarna was Mark Retera de ontwerper van de Dirk Jan Tripel. In 2004 was Barbara Stok aan de beurt wat leidde tot een witbier met witte chocolade.

De 2006 STRIPBIER was er een van het tekenaarscollectief Lamelos met in de fles een blond 7% bier. Roel Smit heeft Jopen in 2008 op de proef gesteld, door te komen met de wens voor een heet bier: Rock & Roel. Het Rock & Roel bier is gebrouwen met Madame Jeanettepepers, die in de brouwketel zijn toegevoegd.

In 2010 was Joost Veerkamp de gelukkige die zijn eigen bier mocht ontwikkelen. Zijn Zwaarwerkbierviel goed in de smaak en was binnen mum van tijd uitverkocht. Vorige editie van Stripdagen Haarlem verscheen Polleke Bolleke een eerbetoon aan afscheidnemend artistiek directeur Joos Pollmann van huisstijltekenaar Typex. En in 2016 is het dus tijd voor Tania!

Waar te verkrijgen
Het Stripbier wordt vanaf 25 mei verkocht bij de Stripdagen Pop-up Store op de Anegang 4 in Haarlem en zal tijdens de stripbeurzen 4 en 5 juni verkrijgbaar zijn bij de INFO-stand van Stripdagen Haarlem in de Philharmonie.STRIPBIER Tania wordt verkocht voor 9,95 per fles (0,75l).

Daarnaast is het Stripbier Tania verkrijgbaar bij Mitra, in de webshop van Jopen op www.jopenbier.nl en tijdens de Stripdagen Haarlem in Haarlemse slijterijen en horecazaken.

Met veel dank aan...