Aimée de Jongh genomineerd voor twee Eisner Awards

Foto: Bob Bruyn

20 mei 2023

Via deze weg willen wij Aimée de Jongh van harte feliciteren met haar nominaties voor de Eisner Awards. Afgelopen woensdag maakten zij bekend dat Aimée zelfs twee keer kans maakt op zo'n prijs. De Einser Awards staan te boek als de Oscars van de Amerikaanse stripindustrie.

Aimée is genomineerd in de categorie Best Graphic Album - Reprint voor de vertaling van Days of Sand. De andere genomineerden in deze categorie zijn de albums Complete Works van Geneviève Castrée, Mazebook Dark Horse Direct Edition van Jeff Lemire, One Beautiful Spring Day van Jim Woodring, Parker: The Martini Edition - Last Call van Darwyn Cooke, Ed Brubaker, Sean Philips en Richard Stark en Super Spy Deluxe Edition van Matt Kindt.

Daarnaast is zij genomineerd voor de vertaling van haar door Ingrid Chabbert geschreven Vrije Vlucht-album Zestig Lentes. Daar moet ze het opnemen tegen vier andere digitaal gepubliceerde strips in de categorie Best Digital Comic. Dit zijn All Princesses Die Before Dawn van Quentin Zuttion, Barnstormers van Scott Snyder en Tula Lotay, Behind the Curtain van Sara del Giudice, Ripple Effects van Jordan Hart, Bruno Chiroleu, Justin Harder en Shane Kadlecik.

We moeten nog even op de uitslag wachten, op 21 juli zullen ze bekend maken wie de winnaars zijn. 

Heel veel succes, Aimée.

Wil je meer informatie over de Eisner Awards, klik dan hier.  

Met veel dank aan...